KÖKMER Projeleri TÜBİTAK Desteği Almaya Devam Ediyor

Yazar: Kök Hücre Uygulama ve Araştırma Merkezi | Tarih: 30 Haziran 2022

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kök Hücre Uygulama ve Araştırma Merkezinin (KÖKMER) desteklediği araştırma projeleri, TÜBİTAK tarafından destek almaya devam ediyor. KÖKMER tarafından desteklenen ve yürütücülüğünü Merkez Müdürü Öğr. Gör. Dr. Melek Yüce’nin yaptığı, Öğr. Gör. Dr. Esra Albayrak, Prof. Dr. Engin Kelkitli, Prof. Dr. Ferhat Say ve Doç. Dr. Özlem Terzi’nin araştırmacı olarak yer aldığı “Histon Bağlayıcı Protein Ailesi Üyesinin Kanser ve Kanser Kök Hücrelerinde Ekspresyon Seviyesinin ve Prognostik İlişkisinin Belirlenmesi” konulu çalışma TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı. Birçok ön lisans, lisans, lisansüstü ve araştırma projelerine katkı sağlayan Kök Hücre Uygulama ve Araştırma Merkezinde aynı zamanda diğer üniversite akademisyenleri ile iş birliği çalışmaları yürütüldüğünü ifade eden Merkez Müdürü Yüce, araştırma potansiyelini daha da artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak projenin akademisyenlerimizi çalışmalarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.